Menu
Gildia Pióra na Patronite

W niepamięć

kiedyś cisza niespodziewanie
myśli rozwiane pozbiera
i wspomnienia posępne
ze strzępów wyobraźnią pozszywa

słowa zasłoną w samotności
w zadumie czekające
czas o mnie
w szufladzie zamkniesz

tylko powiedz kiedy
grafitową sukienkę włożę
gdy odważysz się pochować mnie
w niepamięć

53 627 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • Irracja

    9 March 2011, 08:37

    ... a jeżeli to wspomnienia z tych które zamyka się dopiero w "szufladzie grobowca"?...

    ;-)

  • Papillondenuit

    8 March 2011, 19:51

    lecz nawet niepamięć, pamięć swoją ma...

    Dario, niezmiennie przenosisz w nieznane światy...

    pozdrawiam ciepło:)

  • Akte

    8 March 2011, 19:00

    dziękuję
    kłaniam się nisko :)

  • Nika789

    8 March 2011, 18:59

    mnie również urzekła ta grafitowa sukienka... jakoś tak...
    pięknie piszesz. naprawdę przepięknie...

  • giulietka

    8 March 2011, 18:53

    Pięknie Ci Dario w tej grafitowej sukni... takiego widoku nie da się zapomnieć... ;)