Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

kiedy pytam Cię o rozpacz
wzruszasz ramionami,
niewygodny temat.

gdzie mieszka
w dłoniach
czy ustach
gdy czuję ją
spływającą szkarłatem?

wykluwa się jak pisklę
ze skorupki chwili
kwiląca
a może
opada delikatnie, drżąco
jak dotyk kochanka?

można z niej zamierać,
umierać
wiesz.

rodzi się
z szału
czy bólu milczenia,
szaleństwa?
powiedz.

3657 wyświetleń
54 teksty
22 obserwujących
  • obca...**

    17 April 2012, 21:16

    ............. Pobudził mnie do rozmyślań :) .....................
    Pozdrawiam.