Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kapuśniak

Kiedy przyjdzie do ciebie lęk
z podkrążonymi oczami nocy
i pomyślisz że życie nie ma sensu
to nie rób tego pochopnie

Rozmawiałem wczoraj z kobietą
o kremowym głosie
miała twarz od dzieciństwa tępą
bo jej ojciec powiesił się w domu

Łatwo jest odejść i nie czuć
rodzinę zostawić w bagnie życia
a samemu dwa metry pod ziemię
dla robactwa tycia

Znajomej ból
rozkłada ją na atomy rozpaczy
rdza wypływa na oczy
przy starym grobie
Jezus na krzyżu zwisa
a mogło być inaczej

127 833 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 6 April 2013, 08:39

    samobójca odbiera życie wielu ludziom...

  • Seneka 18

    3 April 2013, 20:05

    Genialny utwór...

  • misiek45

    3 April 2013, 12:35

    Smutna rzeczywistośc,w takich sytuacjach zadajemy często pytanie dlaczego?co skłania ludzi do takich czynów ? co było dla nich gorsze od takiej ucieczki,byc może to rodzaj amoku w który wpadają nie wiedząc co robią i że osoby które zostawiają muszą się z tym zmierzyc i życ dalej-pozdrawiam Piotrze :)