Menu
Gildia Pióra na Patronite

SEN

Kiedy miną rozstania dni
I przebrzmią milknącym echem
Otulę ciebie miły do snu,
Otulę cię moim oddechem.
I będę patrzyć na spokój twój,
Na uśmiech sennego majaku,
Odpędzę każdy grymas i znój
Słuchając serca, co bije do taktu.
A kiedy uśmiech rozjaśni twój sen,
Będę wiedziała, że jesteś pogodny
I nim nadejdzie kolejny dzień
Poproszę by był dniem łagodnym.
Już dosyć zmartwień, bólu i łez,
Niech przebrzmią milknącym echem,
Chcę tulić ciebie miły do snu,
Chcę tulić cię swym oddechem.

/Joanna/

63 496 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    9 September 2013, 19:42

    Dziękuję bardzo.
    Mam nadzieję, że przyszedł piękny sen...
    Pozdrawiam.

  • wolnaenergia

    24 August 2013, 01:34

    Piękny Sen przeczytałem przed snem.
    Pozdrawiam nocną porą.

  • Nutka67

    12 August 2013, 08:18

    Dziękuję Aniu.
    Pięknego dnia.