Menu
Gildia Pióra na Patronite

List do matki

Kiedy jesteś smutna
gdy łzy płyną Ci po policzku
serce moje pęka
bo nie mogę cię dosięgnąć.

Nie ma mnie już przy Tobie
nie mogę Cię przytulić
tęsknię za twoimi ramionami
za tamtymi chwilami .

Za latami kiedy mnie strofowałaś
kiedy tuliłaś bez słowa
Mamo moja - mamo droga
Nie bój się już - jestem ,,Tu'' gdzie mi dobrze .

W miejscu gdzie są piękne drzewa
gdzie muzyka trwa
gdzie motyle latają
gdzie przyjaciele śpiewają.

Więc matko kochana
zapomnij o smutkach z rana
rozchmurz swą twarz
i pokaż oczu blask.

4296 wyświetleń
41 tekstów
1 obserwujący
  • Malusia_035

    26 May 2015, 11:17

    bardzo wzruszają mnie takie wiersze i do tak dla nas ważnej osoby ,śliczny :)

    Pozdrawiam :))

  • krysta

    25 May 2015, 22:36

    sympatyczny wiersz...:) czytałam z uśmiechem na twarzy...pozdrawiam serdecznie :)