Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dziewczynka z* zapałkami*

Kiedy ją zabierano
z rąk narkomanki
i ojca zalanego w trupa
miała zaledwie pięć lat

nie uroniła łzy
cały ból zamknęła w sobie
w domu dziecka marzyła
o prawdziwej rodzinie
która kocha nie rani

nocami siadywała w kącie
w dłoniach zapalała iskierki
ogrzewała je nie z zimna
lecz z braku ciepła miłości

https://www.youtube.com/watch?v=fqhIdRm5Gls

65 916 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • kati75

    25 October 2018, 07:10

    Witam Dziewczyny dziękuję za zatrzymanie się i refleksję:-)Miłego dnia :-)pozdrawiam

  • 24 October 2018, 10:44

    smutny, ale prawdziwy, o życiu, potrzebie bycia kochanym

  • Malusia_035

    24 October 2018, 10:09

    piękny choć smutkiem pisany ...

    Pozdrawiam Ciepło Kati :)

  • onejka

    24 October 2018, 09:26

    Smutny ... samo życie