Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nadzieja

Jesteśmy tylko ludzmi,
Kochamy i chcemy być kochani,
Szanujemy tych ktorzy nas szanuja,
Ale u nas w duszy istnieje wieczna walka,
Serce i umysl,
Ktore zawsze sie kloca,
Nie potrafimy pogodzic jednego z drugim,
Emocje ktore w nas drzemią mówią puk puk!
My swietnie je ignorujemy,
Czesto je ukrywamy,
Oszukujemy sami Siebie,
Innym pomocy udzielamy jak umiemy,
A sami Sobie pomocy nie potrafimy udzielic,
Czesto czujemy sie zbyt godni na czyjaś pomoc,
I marnie kończymy,
A gdy kierujemy sie rozsadkiem,
Nie wiemy co mozemy stracic,
Boimy sie zazwyczaj tego co przyniesie jutro,
Ale warto ryzykować,
Patrzec z nadzieją do przodu,
Bo nadzieja czyni cuda,
A cuda rodzą usmiech.

6091 wyświetleń
25 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!