Menu
Gildia Pióra na Patronite

Westerplatte

kiedy chodziłam po Westerplatte,
ich ból dotykał moich kości
godziny zadumy sięgające dzisiejszego dnia
jakby ta chwila wciąż trwała
jakby nie chciała przestać istnieć
ich twarze, imiona wyryte na płycie
oddech wiatru i szum,
okrutny szum płaczącego morza
który rozdzierał serce

zainspirował Adamo70

37 447 wyświetleń
613 tekstów
13 obserwujących
  • Emilia Szumiło

    30 April 2016, 19:24

    dziękuję

  • 30 April 2016, 17:35

    Myślę sobie, że coraz mniej się o tym pamięta, co mnie ''boli'' piękny wiersz, powinni go uczyć na lekcjach historii...