Menu
Gildia Pióra na Patronite

Każdy ranek jest inny
I moje wyjście do pracy inne
Odprowadzający mnie kot na przystanek też jest inny
Czasem bywa bardziej rudy
Ławka na przystanku też inaczej wyglądała wczoraj
Autobus inaczej skrzypi niż tydzień temu
Ludzie w nim inaczej pachną i inne rozmowy uprawiają
Zawsze nowe jest "dzień dobry" pani ze sklepu
Wczoraj chyba była smutna dzisiaj jest inna
Inny chodnik wita moje inne niż wczoraj buty
I znajome twarze wydają sie dzisiaj też zupełnie inne
Wszystko na około jest nowe
Takie zwyczajne a niezwyczajne
Pospolite a niesamowite
Nawet miłość i tęsknota codziennie nowa i niedoświadczona
No bo jak ma być doświadczona skoro każdego dnia jest inna?
Mocniejsza, bardziej wyrazista
Pikantna, klarowna, czasem nieprzejżysta
Każdego dnia inaczej ją czuje
Czasem cicha, czasem jak wiatr na poliku
Czasem jest ciepła, czasem jak mróz
A czasem jak zapach kryjący się w szaliku....
Tylko Twoje imię wciąż brzmi tak samo...

28 160 wyświetleń
259 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!