Menu
Gildia Pióra na Patronite

Autostrada do...

Każdy podąża
w jedną stronę
duże auta wolniej
a małe je wyprzedzają
autostrada mieni się
w promieniach słońca
jak moneta w palcach
sprytnie obracana

W pejzażu przemysłowym
gdzie kominy sięgają nieba
we mgle tonie dal
tak lekko zarysowana szeptem
z wiaduktu widać pogrzebowy kondukt
idący szpalerem drzew
na pobliski cmentarz
upojony deszczem.

127 936 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • RozaR

    19 February 2018, 19:16

    Za szybko oceniłem

  • marka

    18 February 2018, 17:30

    Wiersz nie jest tematycznie podzielony. Całość jest o ludzkim życiu, o pędzie i podążaniu do jednego miejsca wymuszonym pasem autostradowym.

  • RozaR

    17 February 2018, 22:50

    Zawaliłeś z tą zmianą tematu . Pisane na siłę i bez kręgosłupa intelektualnego .