Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miniaturka i zimne zdjęcie

Każdy płatek śniegu
jest inny
zupełnie jak człowiek
kruchy -
...............................

Spotkałem radość
pod cmentarnym murem
sprzedawała
wiecznie żywe kwiaty
z plastiku
na zmarznięte groby

W pejzażu
posklejanym z lip
stał człowiek
z ołowianym sercem
i tupał zmarzniętą nogą

Niedawno odeszła jego matka
pamięta skazę na jej torebce
radość próbuje go zaczepić
i ogrzać zmarszczone serce...

127 936 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • scarlett.

    11 February 2012, 18:12

    Wyjątkowy i przepiękny. Proszę o więcej i pozdrawiam ciepło :)

  • 11 February 2012, 15:52

    ...iluż to ludzi zasługuje na ogrzanie zmarszczonych serc...
    malujesz słowami...

  • motylek96

    10 February 2012, 20:38

    znakomite Piotrze

  • Bogdan Z

    10 February 2012, 20:00

    .świetnie piszesz :)

  • słoneczniki

    10 February 2012, 19:37

    Obrazy pobudzające głębię wyobraźni...

  • marka

    10 February 2012, 19:17

    To cieszę się, że przypadł Wam do gustu.
    Pozdrowionka

  • giulietka

    10 February 2012, 19:15

    Coś pięknego... podpisuję się pod Gerardem;)

  • Seneka 18

    10 February 2012, 19:13

    Genialny utwór...Poezja najwyższych lotów...