Menu
Gildia Pióra na Patronite

jestem wrogiem wszystkiego

każdej przyjaźni
zawijanej w papierek
i sreberko co wspomina o sobie jak korkowiec
że mi odpuści
gdy przegonię szpaka

a przecież czarne są tylko suchoty
gdy ciebie nie ma lub jesteś aż tak blisko
że cię nie odróżniam

a ja
ja od zawsze byłem tylko tłem

więc odgarnij piach
tam jeszcze płonie

42 461 wyświetleń
808 tekstów
64 obserwujących
  • 18 August 2012, 12:10

    Bardzo ciekawy tekst.
    Podziwiam.

  • giulietka

    18 August 2012, 11:57

    gdy ciebie nie ma lub jesteś aż tak blisko
    że cię nie odróżniam

    poznałam taki stan, ale nie umiałam tego nazwać tak dobrze

  • sprajtka

    18 August 2012, 11:45

    Odgarnęłam...żar...zbyt daleko by dostrzec, zbyt blisko by kontur ogarnąć...zabieram jak sroka sreberko do zeszytu, może nie rozszarpią mnie kruki i wrony:)