Menu
Gildia Pióra na Patronite

cisza morska

każdego ranka
bezgłośnie
mój sen ci opowiadam
choć
czasem od słowa do słowa
można przejść samego siebie
wrócę
nim mgła opadnie
ciszą na twoim brzegu
zostawiam ci list w butelce
i serce
bezradne jak kamień
dopóki go ktoś nie podniesie

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • mill

    26 July 2015, 21:52

    .....piękny wiersz :).....

  • giulietka

    23 July 2015, 15:35

    Onejko, Twój komentarz brzmi jak prawdziwa recenzja, dzięki;)
    Silver, przenikliwie czytasz;)
    Krysiu, miło Cię gościć.
    Nikola, uwielbiam Twoje komentarze!

    Bardzo Wam dziękuję, że zechcieliście tu zajrzeć, pozdrawiam słonecznie:)

  • nicola-57

    23 July 2015, 13:24

    wrażliwość i szczerość poetycko zapisane...
    i te cztery ostatnie wersy z "naciskiem" na ostatni - piękne i tyle.
    Dziękuję i pozdrawiam :)

  • krysta

    23 July 2015, 12:53

    piękne wersy.
    pozdrawiam serdecznie :)

  • silvershadow

    23 July 2015, 12:46

    Perełka. (opowiadam Ci mój sen - tak czytam). Pozdrawiam.

  • onejka

    23 July 2015, 11:57

    Morze, piasek, ten film i Twój wiersz, wszystko współgra wrażliwością emocji...w niespełnieniu słowa dotykają najbardziej.
    Pięknie M. :)

  • giulietka

    23 July 2015, 11:20

    Film gorąco polecam, dzięki, że zajrzałaś, Violu. ;)

  • giulietka

    23 July 2015, 10:08

    Tytuł to właśnie "List w butelce":)
    Dzięki za to westchnienie, lekki wietrzyk dziś dobrze mi zrobi;)

  • Gaia

    23 July 2015, 10:05

    Kiedyś oglądałam film o liście w butelce. Nie pamiętam tytułu, tylko to, że uryczalam się okrutnie. Czytając Twoje wersy odnajduję ten klimat. Więc sobie westchnę.....
    :)