Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

Każdego dnia i o każdej godzinie
Stąpam po życia cienkiej linie
I gdzie nie spojrzę jest szara mgła
I łza...jak perła po policzku płynie

Martwe dusze w rzece zapomnienia
Kolejne odchodzą i giną w jej toni
Ich twarze zmęczone a oczy przygasły
Z troską o jutro zapisaną na skroni

Szukają tego co już nie wróci
Przyjaźni i uczuć co w sercu drzemią
Marzeń zbłąkanych na dróg rozstaju
Samotnością zdziwionych i losów koleją

Jutro to przyszłość w duszy zapisana
Księga mych uczuć i schowek dla serca
Port dla okrętu i latarnia morska
Chcę znaleźć dla siebie takie ciche miejsca

Ulenka5

11 085 wyświetleń
53 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!