Menu
Gildia Pióra na Patronite

Świat dla Ciebie

Każdego dnia coraz bardziej,
nie rozumiem tego świata.
Dlaczego na śmierć
brat skazuje swego brata?
Czemu po drodze życia
tracimy sens istnienia
i mimo naszych starań
nikt nas nie docenia?
W tym dzisiejszym świecie
wiele zmian przed nami,
zapominamy jak kochać
i jak być kochanym.
Zapominamy o sobie
w tym codziennym pędzie,
a naszym motto jest
"co ma być to będzie".
Rządzi nami złość,
chęć zrobienia krzywdy,
zagłuszamy sumienie
czujemy się niewinni
Nie chce nam się starać
i nie widzimy sensu,
z dnia na dzień docieramy
do granic życiowego nonsensu.
Sięgnij po lustro
i spójrz prawdzie w oczy
smutna twarz, błędny wzrok
znów nie spałeś w nocy...
Czujesz się jak więzień,
co skazany jest na życie
nie widzisz pozytywów
i często płaczesz skrycie.
Czasem myślę sobie,
że nadzieja umiera ostatnia,
mam nadzieję, że Twoja wciąż się tli
i jeszcze nie zgasła.

2046 wyświetleń
17 tekstów
0 obserwujących
  • Victim

    22 March 2013, 22:55

    kurcze, dobre to...