Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pierwszym by ostatnimi

Każą stawiać życiu kropkę w pół zdania
Stąd przez nich szczęśliwych tylko margines
Mówią życiem służ pieniądzowi
Zamiast mówić życiu za każdy dzień
Odpłacaj szczęściem
Mówią on powiedział
A powinni mówić pomyśl
Bełkocą uchodźcy obowiązkiem
Braćmi emigranci rozkazują
Wandalem ogrzmią okrzyczą zbójem
Który prawdę sprajem
Na murze o nich jak Basquiat odmaluje
Pisząc czerwonością krwistą

ejucH*

Beskid Żywiecki 12.05.2017r.
*czytaj od tyłu

297 748 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!