Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bierność

kartka na ścianie
zapomniana, pomijana
jak świadomość
u człowieka zabijana

podniecenie walki
z samym sobą
zabijane poprzez
przeciąg przechodzenia

przechodzenia
jak przez ciemny pokój
wiedząc gdzie się idzie
lecz nie widząc co jest wokół

czy te cele wyznaczone
i marzenia już prześnione
czy już one wytrzewione
z braku wzroku postrzępione?

czy to wzrok jest tutaj winny
czy te mięśnie nieruchome
czy też mózg czy dusza
nagłym szczęściem zniewolone?

czy to szczęście
rozpływając się w miłosnych uniesieniach
czy to szczęście
gdy odsuwa się marzenia?

czy te drogi
mogą biegnąć równolegle
czy się przetną i już znikną
jakby były niepotrzebne?

czy wymówką
jest pytanie o te rzeczy
przyszłe, dalsze?

tego nie wiem
chciałbym tylko
by nie drżały ręce
gdy już będę trochę starszy

8803 wyświetlenia
137 tekstów
8 obserwujących
  • Kamil8787

    5 February 2017, 23:28

    Dobrze się czyta.