Menu
Gildia Pióra na Patronite

mżawka czy deszcz ?

kap
spytasz
jakaś śmieszna myśl

uśmiechasz się do siebie
na przekór
szarą ulicą biegną
z twarzami zaciętymi
pukając się w głowę
na twój widok

kap
spytasz
jakiś kaprys umysłu

zapada mrok
latarniami rozświetlając drzewa
pojedyncze zjawy
umykają do domów
tylko kot łasi do nóg
a ty z uśmiechem głaszczesz jego sierść

kap
spytasz
mżawka to
czy już deszcz ?

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!