Menu
Gildia Pióra na Patronite

Człowiek żyje...

Kamienica przez butelkę
po winie
widziana
na zielono
obłęd

Ojcze nasz
stara kobieta
robi znak krzyża
na widok księdza
który utyka

Dzieci mordy drą
biegając dookoła śmietnika
bez opamiętania
na podwórkowym placu
gówniara
z trzepaka włosami
ziemię zamiata

Oto przed kamienicę
wyszedł Boguś
dwadzieścia dwa
błyszczy nad nim numer
klatki schodowej
a on zaciąga się papierosem
i patrzy naburmuszony
jak - przed walką - bokser...

127 803 wyświetlenia
1426 tekstów
95 obserwujących
  • RozaR

    9 November 2017, 22:30

    Dla mnie to obraz pozytywny

  • fyrfle

    9 November 2017, 21:41

    "Witajcie w naszej bajce "