Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zwiędła Róża

Już uwiędła w dłoniach dumna róża
Zimne jej listki już się nie zielenią
Przeminęło nagle wszystko jak burza…
Łzy na smutnych płatkach rosą się mienią.

Już nie powróci dzień przeszły i Ona
We wspomnień czeluści utknie, co było
Róża w rękach już nie kwitnie, lecz kona
A wraz z nią uczucie, które w nas żyło.

Pozostaje tylko w różę mocno się wtulić
Wspomnieć, tamtą miłość, tamten dzień...
Ostatni raz pierś wystawić spod koszuli
I pozwolić, by wbiła w serce swój cierń.

33 415 wyświetleń
270 tekstów
400 obserwujących
  • atina-beata

    29 October 2011, 20:38

    Piękny wiersz. Pozdrawiam.

  • jacqeline

    22 February 2011, 17:05

    Pięknie

  • giulietka

    6 January 2011, 08:47

    Cóż mogę dodać... Ukłony!

  • meedea

    15 December 2010, 22:13

    No... ujmująco rzekłabym.

  • Przemio

    15 December 2010, 17:16

    sentymentalnie... ja z tym cierniem bym się tak nie rozpędzał.

  • Żelek

    15 December 2010, 14:48

    Cudowne! Zabieram do siebie...

  • szpiek

    15 December 2010, 11:47

    przepiękne :)