Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pilnuj mnie!

już prawie rok
jak ucichł Twój płomień
a z ust odszedł ostatni uśmiech
gdzieś ku słońcu powędrował

dziś przyszedłeś we śnie
sen na jawie, jawa na śnie
wyciągałem dłoń ku Tobie
unikałeś jej jak ogień wody
mówiłeś, że wszystko dobrze u Ciebie
że tam u góry lepiej żyje się

obudziłem się nad ranem
w gzymsie skroni łzy stanęły
pierwsze zarysy promieni oczy drażniły
dziękuję, że przyszedłeś
wiem, że zawsze mnie pilnujesz
wszystkie zakręty na drodze mi prostujesz
i szepczesz do ucha, że mam, dla kogo żyć
gdy moja dłoń na manetce zbyt owinie się
nie pędzę szybciej niż Twoja skrzydła
unoszą Cię, bo nie dogonisz mnie.

Mateuszowi, śpij spokojnie bracie, już prawie rok.

29/30.07.2013

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • czarna mamba

    30 July 2013, 23:42

    oceniam wiersz a nie twoje przezycia wiec sory-usun- a czytac bardzo dokładnie czytam zanim cos napiszę :)

  • zugimihau

    30 July 2013, 22:29

    dziękuję za opinię..nie wiem czy jest świetny, czasem lepiej najpierw przeczytać i dopiero dodać opinie

  • giulietka

    30 July 2013, 21:40

    Poruszył mnie ogromnie, też miewam takie sny-spotkania...

  • Pechowa_

    30 July 2013, 16:14

    Cudowny wiersz... !

  • czarna mamba

    30 July 2013, 16:02

    świetny :)