Menu
Gildia Pióra na Patronite

SŁOWA

Już padły słowa ciężkiej wagi,
Słowa bezmyślnie powiedziane.
Może dla ciebie nic nie znaczą,
Lecz we mnie zawsze pozostaną.
Już ich nie cofniesz, nie wymażesz,
Powracać będą ciągle echem,
Choć mnie pieszczotą pocieszyłeś,
Kolejnych czekam słów z bezdechem.
Już nie wiem czy je dźwigać zdołam,
Czy nie popłyną łez strumienie,
Na usta uśmiech znów przywołam,
Lecz czy uśmiechem tym coś zmienię?

/Joanna/

63 526 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • Nutka67

    15 June 2013, 22:47

    Jacku, dziękuję za zainteresowanie.
    Pozdrawiam.

  • wolnaenergia

    15 June 2013, 20:15

    Brak mi słów.

  • Nutka67

    14 June 2013, 09:34

    Panowie, bardzo Wam dziękuję.
    Myślę, że wszyscy powinniśmy ważyć słowa, nim je wypowiem, ale czasami impuls bywa silniejszy niż waga... Prawda?
    Pozdrawiam gorąco.

  • M44G

    13 June 2013, 21:58

    Nic dodać nic ująć, porostu pięknie.Miłych snów