Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niektóre wiersze nie mówią

już nie usłyszysz tych słów,
które wybrały się w podróż
ścieżkami ciszy

ja razem z nimi
przedsmak nienazwanego noszę
i napotykam siebie
nie znając języka milczenia

nie potrzeba mi
kapryśnie przebierać w słowach
i przybijać się do krzyża obcych zdań,

kiedyś pochylę się nad ziemią czasu
i niewypowiedziane, jak słoneczniki
rozsieję w szeregu
(08.12.2011)

53 613 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • obca...**

    28 December 2011, 11:28

    Sam tytuł mnie kupił ;)
    Pozdrawiam

  • Akte

    28 December 2011, 00:52

    zafrapowałaś mnie tym nieprzypadkowo, aż musiałam spojrzeć na wiersz by się upewnić
    i powiem, nawet bardzo podobny, ale słowa we mnie zrodzone na podobieństwo były przypadkowe, w duszy gra nam to samo
    ciekawe bywają nieprzypadkowe przypadki, pozdrawiam ciepło i nieświadomie :)

  • tknp

    27 December 2011, 21:50

    dobre , do ..................

  • marka

    27 December 2011, 21:44

    Ten wiersz ma w sobie moc...

  • Akte

    27 December 2011, 21:27

    pozdrawiam ciepło Amelio :) i dziękuję za odwiedziny

  • No_One_

    27 December 2011, 21:26


    nie potrzeba mi
    kapryśnie przebierać w słowach
    i przybijać się do krzyża obcych zdań,


    Bardzo.