Menu
Gildia Pióra na Patronite

poręczenie

już nie boję się zasypiać w ciemności
pod powiekami mam moje słońce
i twoje dłonie nad głową
by moich snów
świt nie zranił

nie umiem grać
cały mój świat
postawiłam na jedną kartę
i oparłam o twoje ramiona

teraz wiesz
że prócz ciebie
nie mam nic do stracenia

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • fyrfle

    30 September 2015, 06:50

    Cały mój świat...
    i oparłem o Twoje ramiona

  • silvershadow

    29 September 2015, 13:50

    Cudowny wiersz.
    Serdeczności.

  • giulietka

    29 September 2015, 09:09

    A ja ściskam Ciebie, mój Cytatowy dobry duszku;)

  • Malusia_035

    28 September 2015, 20:46

    Aż ściska za Serce ...Przepiękny :))

    Pozdrawiam Cieplutko M :))

  • giulietka

    28 September 2015, 13:28

    Dobre podsumowanie, Cris, dziękuję:)

    Mirku, taką mam intuicję i pozdrawiam również serdecznie;)

  • fyrfle

    27 September 2015, 15:21

    Skąd mnie tak znasz? Biorę całym sobą! Pozdrawiam najpiekniej jak umiem.

  • Cris

    27 September 2015, 13:30

    ''Ty, Tylko TY'' - piękny wiersz.
    z pozdrowieniami :) Cris

  • giulietka

    27 September 2015, 13:21

    Niki, dziękuję za tę (p)odpowiedź:)

    M., ciągle szukam tego błękitu, choć ciemne jest moje niebo i mgły coraz gęstsze. Dziękuję, że mi o nim przypominasz...

  • Adnachiel

    27 September 2015, 13:04

    Piszesz tak pięknie M...
    Mogę tylko przywołać słowa z przeszłości, które kiedyś otrzymałem.
    I tylko tego błękitu
    Dzisiaj oczom mym trzeba,
    Gdy dusza czekając na ciebie
    W deszczu wzruszeń moknie

  • nicola-57

    27 September 2015, 12:45

    na wiersz odpowiadam odpowiedzialnym sercem:
    BDB