Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ani jedna

Już nie biegnę
nie krzyczę
ani
nie wątpię

jestem kwiatem polnym
nigdy nie będę unikatowym tulipanem
jestem chwastem ,czarnym
bez kolorów

zrywając mnie na chwile ,wstawiasz do słoika
wychylam się lekko
czekam na wodę
dajesz tylko gram
przeżyję

patrzysz na mnie,na Twoim oknie prezentuję się prawie idealnie
wychylam kwiat ,brudnożółte z fioletowymi żyłkami oczy
spologliwie ,podnoszę

podlewasz mnie po trochu,dając mi miłość
w myślach ,oddając się cieniom swojej przeszłości
swoim idealnym kwiatom

chwast wyrzuczasz

6158 wyświetleń
55 tekstów
0 obserwujących
  • Duch_Sumienia

    7 January 2015, 13:48

    Personifikacja, przy okazji wyszła ;)