Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wybacz mi Panie

Już minął wiek chyba niejeden
Gdy zabrałeś mi mój jedyny eden
I owoc zakazany Twego ogrodu
Umieram teraz z Miłosnego głodu

Wybacz mi Panie Wszechmogący
Za te złowieszcze myśli, jam pragnący
Odpuść mi te grzeszne, niemoralne myśli
Lecz proszę Cię Panie, niech się Ona przyśni

Nie skazuj mnie na ciągłe słonych łez picie
Od tych łez słonych i tak mam gorzkie życie
Nie podawaj mi już tej złej Czarnej Polewki
Niech ktoś poda jeden róg haftowanej chusteczki

Wybacz mi Panie Wszechmogący
Za te złowieszcze myśli, jam pragnący
Odpuść mi te grzeszne, niemoralne myśli
Lecz proszę Cię Panie, niech się Ona przytuli

https://www.youtube.com/watch?v=BkLDPqCuxUo

66 739 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • CЯuelCOMA

    23 December 2015, 17:06

    Wzajemnie Marianie. I spokojnych ! :)

  • M44G

    23 December 2015, 16:59

    Dziękuję serdecznie i Życzę Wesołych Świąt.

  • CЯuelCOMA

    23 December 2015, 16:57

    Bardzo dobry wiersz :) Pozdrawiam serdecznie :)