Menu
Gildia Pióra na Patronite

Worek foliowy z ostatnim oddechem lata

Już liście wędrują
ulicami miasta bez celu
jak bezdomni

Wiatr pozbawiony koloru
niesie niepokój przemijania
i ściętą piwonią
rodzi się nostalgia

Jest zwykły dzień
odchodzącego lata
idą dzieci z tornistrami
ktoś ulicę zamiata

127 829 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • misiek45

    10 September 2013, 19:21

    Nostalgicznie,jesiennie ,ładnie-pozdrawiam Piotrze:)