Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pożegnanie z Mamą

Już jestem Mamo gotowa
By się z Tobą pożegnać
I pozwolić Ci w końcu odejść
Wiem - będzie bolało ogromnie
To będzie Twój drugi pogrzeb

Twoje szpitalne koszulki
Ręczniki i wszystko co miałaś
Muszę włożyć do pralki
I zabić zapach Twego ciała

A tą ostatnią koszulkę
Tą w której umierałaś
Wyjąć z pod mojej poduszki
Najdroższą rzecz co mi po Tobie została

I rzeczy Twoje osobiste
Te których Mamo używałaś
Wyrzucić do kontenera
Bo nie będziesz ich potrzebowała

Już wkrótce nastąpi ta chwila
Gdy będę to wykonywała
Zapłaczę wtedy boleśnie
Bo po raz drugi Cię będę żegnała

12.06.2013 r.

3625 wyświetleń
29 tekstów
7 obserwujących
  • atina-beata

    14 June 2013, 00:42

    Dziękuję.
    Prawdą jest , że to bardzo trudne.Decyzję podjęłam ale gorzej z jej realizacją.Wciąż nie mam siły tego zrobić. To boli tak strasznie. Może kiedyś w końcu przyjdzie taka chwila, że mi się to uda.

  • awatar

    13 June 2013, 16:55

    dobre, zatrzymane na ważnych rekwizytach

  • misiek45

    13 June 2013, 06:42

    Piękny pożegnalny wiersz,pełen smutku i żalu,to trudne chwile kiedy otwierasz szafę i czujesz dobrze znany ci zapach,a już samo to że trzeba uporządkowac w końcu te rzeczy staje się barierą nie do przekroczenia,powracają wspomnienia-życzę Ci dużo siły w sobie by się z tym zmierzyc,pozdrawiam:)