Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przemoknięci czekaniem

Znów jesień
pod mgieł baldachimem
śni modry sen wierna rzeka
i niebo gwiazd wodospady
sypie nam garściami na skronie

Twój anioł już mnie nie odwiedza
pewnie moknie wciąż w złotym deszczu
na jednym z kamiennych mostów

Czekam co noc
lecz choćbyś przechodził
nie zdołam ciebie zatrzymać
bo ty masz dwa lśniące skrzydła
a ja - - jakby z wosku dłonie

137 919 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    16 October 2012, 19:17

    Aga, te z wosku dłonie topnieją od ciepła Waszych słów:)
    Dziękuję serdecznie i pozdrawiam:)

  • giulietka

    16 October 2012, 18:47

    Adnachiel... ten wiersz jest wymownym znakiem, że Anioły są na ziemi i przemawiają najpiękniej, choć najciszej w naszych sercach:*

  • Adnachiel

    15 October 2012, 21:18

    W przesłoniętą chmurami dal spoglądał,
    gdy o Tobie mu mówiłem.
    Coraz wyżej w chmurach się rozglądał,
    pytał: więc to za nią tak tęskniłem?

    Byłem z nim w tedy na moście z kamienia,
    I wiem, że on jest już z Tobą,
    Bo poszedł w kierunku Twojego spojrzenia,
    mówił: będę przy niej, zawsze obok.

  • giulietka

    15 October 2012, 18:11

    Darku, to chyba jedyne jarzmo, za którym tęsknimy uwolnieni...

    Xawierku, anioły, które zamieszkują naszą duszę, są zawsze na wyciągnięcie dłoni...

    Aniu, Twój komentarz sprawił mi wiele radości, cieszę się, że mój wiersz znalazł kącik w Twoim zeszycie i sercu.

    Bardzo mnie cieszy Wasza obecność:)

  • giulietka

    14 October 2012, 17:49

    Cieszę się, że odnalazłaś coś dla siebie, Katarzyno.

    Pięknie Ci się napisało, Beatko;)

    To chyba najważniejsze, odnaleźć innych na ścieżkach własnych słów, Kasiu.

    Dziękuję Wam za opinie, miłego wieczorku, Dziewczyny;)

  • Gaia

    14 October 2012, 17:22

    I jesień zachwycić Cię może
    darem losu co na progu czeka
    bo choć jeszcze nic nie wiesz
    szept wiatru w dłoniach już niesie
    naręcza uśmiechów dla Ciebie

    Tak mi jakoś samo Madziu napisało po przeczytaniu Twojego pięknego wiersza. Pozdrawiam serdecznie :)

  • katjaa

    14 October 2012, 16:47

    Twój anioł już mnie nie odwiedza.. piękne..

  • giulietka

    14 October 2012, 16:40

    Dziękuję, Ewelinko, dla mnie jeden z trudniejszych...

  • Elizabetta

    14 October 2012, 16:39

    Przepiękny wiersz:)