Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czeremcha

Jezu jak cudnie jak ja tak lubię
Brodzić w nurcie górskiego potoku
W górę jego biegu
I czuć jak muskają moje włosy
Przeglądające się we wodzie
Grona białych duszącosłodkich
Kwiatów czeremchy
I tak bardzo bardzo mój Boże
Cieszę się gdy ja muskam
Gumowymi butami żółte płatki
Złota jakim są kaczeńce
Dla oczu i zaraz ducha
Duchu Święty dziękuję Ci
Że palisz Twój płomień we mnie
I widzę i kocham i rosnę
Tą cudowną wiosną w Beskidach

kwiecień 2017r.

297 589 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!