Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miłość

Jeżeli kochasz – odejdź,
tam gdzie mnie nie będzie.
Bym nie musiał znosić
ciepła z Twoich oczu.
Uśmiechu Twoich ust
bym nie musiał znosić…

Jeżeli kochasz – odejdź,
jak najdalej z mego serca.
Bym nie musiał patrzeć
na Twe piękno za dnia.
I w gwiaździstą noc
bym nie musiał patrzeć...

Jeżeli kochasz – wróć,
bądź gdzie i ja jestem.
Bym Cię mógł wciąż kochać
podziwiać w blasku słońca.
I w świetle księżyca
Bym Cię mógł wciąż kochać...

6086 wyświetleń
83 teksty
5 obserwujących
  • Malusia_035

    1 February 2015, 12:36

    zatrzymał mnie na dłużej ... piękny ..

    Pozdrawiam :))

  • 1 February 2015, 00:36

    Aż chce się wracać, taki piękny wiersz...:)

  • 31 January 2015, 23:34

    przemawia bardzo.

  • Inius

    31 January 2015, 14:51

    Zabrakło mi słów poprostu piękne ...