Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie dla nas

Jeszcze się dłonie do uścisku silą
Jeszcze się wargi ku sobie zrywają
Jeszcze żyjemy tamtym dniem chwilą
A tu już serca się żegnają

Nie dla nas ojców błogosławieństwo
I ciepły kąt w domu tuż pod lasem
Jakimś dzieciom zabrane dzieciństwo
Przeto tak dzieje się czasem

Więc czemu coś krwawi coś cicho łka
Coś tam jeszcze po nocy spać nie daje
Miłość jak poker czasem karta jest zła
Dziś nam piekłem co wczoraj rajem

Dedykuję: drzwiom zamkniętym na oścież

5917 wyświetleń
86 tekstów
19 obserwujących
  • Cris

    14 April 2017, 15:42

    Czytam, czytam Ciebie, nie da się ominąć tych wspaniałych tekstów :)

  • zapach_bzu

    14 April 2017, 15:33

    Papużko, Cris...
    Dziękuję, że jesteście i czytacie.
    Pozdrawiam Was całym sercem.

  • Papużka

    14 April 2017, 07:16

    Zgadza się :)

    Dobra wiersz.

  • Cris

    13 April 2017, 17:16

    Niezwykły, przemawia.
    Pozdrawiam )