Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jeszcze nie wiesz

jeszcze nie wiesz
że jesteś tak blisko

na tyle

aby dotknąć podniebienia emocji
rozpalić ogień namiętności uśpiony
w zaciszu powszednich dni

jeszcze nie wiesz
że szyjesz mnie wzrokiem

jak łatkę

do kołnierzyka serca
aby bardziej czuć bliskość

nie wiesz że
igrasz z ogniem

który wkrótce obezwładni cię
jak meduza swą zdobycz
pochłonie

jak ocean kroplę
słodkiej wody

Jeśli kochasz
nie zwlekaj

pójdź za mną już teraz
życie jest świętością

więc celuj i wygraj
swoją nadzieję na juto

na zawsze

27 415 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • nicola-57

    14 September 2015, 16:27

    hmm..., a jednak: bdb