Menu
Gildia Pióra na Patronite

bierna cząstka.

I
jeszcze nie wiem jak
smakują szepty gdy
już spłoną w ogniu
słów
kładą się cieniem pijanym
pod rzęsami
-zastygam-

głosem drżącym,
błagającym rozognieniem
bezsilnie opadają
w papilarny labirynt

II
gdzieś
za powieką broczą
ciszą

pod rzęsami głęboko
czai się, drga
telepie się szalona
uderzając raz po raz
w wirujące milczenie.

3657 wyświetleń
54 teksty
22 obserwujących
  • lightbreeze

    27 March 2012, 20:53

    dobrze mówisz?
    zalezy jak spojrzeć, ale... dziękuję serdecznie za odwiedziny i komentarz, zapraszam ponownie. :)