Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tak

Jeszcze kiedyś usiądę na skraju twojego serca.
Obejme wichury i karuzele uczuć.
Przysiądę i za zgodą, może zostanę dłużej?
Wtedy nie będziesz już taki smutny...
Przez chwilę poczujesz co znaczy życie.
I choć to wszystko szybciej się rozleci, niż zacznie.
Może warto podjąć ryzyko?
Jeśli nie dziś, to kiedy pozwolić sobie na szczęście?
Nawet wiedząc, że zakończenie będzie tragiczne.
Twój wzrok otulony tęsknotą, za życiem.
Które uciekło przez palce, jak piasek.
Ile zostało jeszcze takich dni ryzyka?
I szczęścia?
Radości?
I miłosnych igraszek?
Powiedz mi proszę czego pragniesz.
A nieba uchylę i spełnię marzenia.
Tylko słowo twoje, a będzie Ci dane.

6352 wyświetlenia
69 tekstów
2 obserwujących
  • 22 April 2019, 23:10

    Uważam, że to piękne. Takie szczere
    Dobranoc ;)