Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jest we mnie tyle nienawiści
Iż mogłaby zagotować
wszystkie morza świata

Nie umiem sobie wybaczyć
Żalu za pustkę,
gdzie nie powinienem
Być sam

Niemymi oczami
Zebrze o słowa
Na wyschnięte usta
Bu wyszeptać modlitwę
O przebaczenie dla siebie

Nie umiem być
Częścią tego świata
I jednocześnie
poza nim
Jest zbyt pusto

Ubieram swoje uczucia
W zbyt ciężki bagaż
By mogły wyfrunąć
Z obcego mi gniazda

103 441 wyświetleń
1204 teksty
141 obserwujących
  • szpiek

    14 March 2016, 12:38

    Dzięki, pozdrawiam ;)

  • misiek45

    14 March 2016, 10:51

    Myślę że pod nienawiścią często chowie się smutek i rozgoryczenie.. łatwiej jest czasem nienawidziec .. interesujący wiersz i daje do myślenia nad samym sobą > Pozdrawiam na dzień dobry Mariusz :)