Menu
Gildia Pióra na Patronite

akacje

jest taki dziwny ogród
za furtką zapomnienia
to tutaj niebieski bluszcz
oplata wspomnień drzewa

na kwitnących nadziejach
osiadł pudrowy róż
i drobinkami szczęścia
osiada na powiekach

gdy kiedyś zniknę na dłużej
z twoich niebieskich snów
pod jednym z takich drzew
będę na ciebie czekać

137 925 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    24 July 2017, 13:14

    Bardzo Wam dziękuję za komentarze:)
    I za to, że jak wracam, nigdy nie jest tu pusto.
    Bez was ten ogród byłby bezludny;)

  • 22 July 2017, 11:37

    Boże oni dosłownie tekst interpretują ,
    stąd te skojarzenia
    ze ślepym
    pisałam że to kupa złodziei
    i złośliwców
    sorry przeżywam jeszcze spotkanie dnia poprzedniego
    czyli piła * plotkuje razem z nimi na Facebooku
    wnioskuję po odzywkach w interpretacji lokalnej inteligencji
    przy czym kapliczka Magdaleny służy za amulet dla bałwochwalczych innowierców

  • Adnachiel

    17 July 2017, 12:16

    Nie wiem dlaczego, ale nie potrafię napisać nic sensownego pod tym wierszem.
    Jestem onieśmielony jego treścią, a doprawdy wprawić w milczenie takiego gadułę jak ja - to istny cud.
    Długo myślałem, wielokrotnie wracałem i jedyne o czym mogę tu jawnie zapewnić, to to, że z oczu otarłem łzy bezwiedne.
    Przepiękny wiersz-obietnica.
    Lub, nieco bardziej po mojemu - tatuaż z inicjałem na sercu :)

  • 16 July 2017, 08:53

    a może z biała różą bardziej w butonierce , nieopodal betoniarki od pypcia na kruczku prawnym

  • 15 July 2017, 19:45

    No i teraz będę wypatrywał Laski z różem na powiekach pod każdą akacją. :P
    Miłego wieczorku. :))

  • Cris

    15 July 2017, 10:38

    Sympatyczny wiersz.
    Dobrego dnia :)

  • 15 July 2017, 08:17

    Bardzo ładny
    I taki na poczekanie*
    Rozpiera mnie zazdrość
    poprawionych dopiero dzisiejszego ranka
    żeremi.
    Rozumiem ze wczorajszy dziadek wystraszony od Tomka z silikonem
    to jest Gilulletko Twój znajomy
    Spokojnego weekendu
    Pozdrawiam :)