Menu
Gildia Pióra na Patronite

JEST TAKIE MIEJSCE

Jest takie miejsce
W przestrzeni życia
Którego jeszcze naprawdę nie ma
Ot pusta dziura
Bezdroża losu
Tam słowa jeszcze nie mają głosu

Jest takie miejsce
Bez serc, dusz i ego
Gdzie nawet słońce jeszcze nie bywa
Tam otchłań czasu
Ciemnością wieje
Tam żadne ziarno się jeszcze nie sieje

Jest takie miejsce
Na drodze człowieka
Gdzie tylko myśli się rodzą na nowo
Gdzie stoją tabliczki
Przez Boga pisane
Na których „JUTRO” jest napisane

19 699 wyświetleń
162 teksty
0 obserwujących
  • 1 November 2014, 21:27

    Mrożek powiedział, że jutro to dziś, tyle, że jutro...