Menu
Gildia Pióra na Patronite

kątem oka

jest taki czas
co powoli
wspomnieniem w lampionach się tli
nim w silne ramiona dnia
opadnie białym zdumieniem

czekamy wciąż
i mijamy
a życie odmierza nam dni
swoją nierówną miarą

za całą wieczność czekania
zapłaci grosz
oka mgnieniem

137 611 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    4 January 2015, 09:00

    Miło tu spotkać takie dobre dusze i ciepłe słowa.
    Wpadaj kiedy tylko chcesz, Kamilu, im więcej nas tym cieplej.
    Ps. Zaparzyłabym herbaty, ale wiesz... czajnik... ;)

  • Kamil Borkowski

    3 January 2015, 20:15

    i można tylko schować to mgnienie pod powiekę, żeby nie ześlizgnęlo się po policzkach
    u Ciebie zawsze nastrojowo i cicho, jak w śnieżny wieczór, lubię ogrzać ręce
    spokojnego wieczoru :)

  • giulietka

    27 December 2014, 09:59

    Marku, bardzo cenię sobie Twoje opinie, dziękuję.

    Natalio, miło Cię tu spotkać, pozdrawiam.

  • marka

    25 December 2014, 01:41

    Lubię ten spokój w Twoich wierszach, a i melancholię też...Pozdrawiam.