Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nasze nieporozumienie

Jest taka pustka
w oczach przedmieścia

Wiem
niekiedy mówisz
że przedmieścia nie mają oczu
a ja tłumaczę
że mają twarze
bijące serca
a czasem zobojętniałe
wzruszają ramionami
podrywają się ptaki

Niekiedy pod słupami wysokiego napięcia
jak pies do nogawki
przyczepi się cmentarz
z rozgoryczonymi żałobnikami
i trzeba go odepchnąć nogą
na pobocze porośnięte polnymi makami...

127 821 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • finezja

    14 June 2018, 13:23

    Znakomity wiersz. Pozdrawiam Piotrze :)

  • fyrfle

    14 June 2018, 06:46

    Tak zwane środki poetyckie, że palce lizać!