Menu
Gildia Pióra na Patronite

Upadek z gwiazd

Jest taka pora roku
czy może pora dnia

o zmroku i tam
gdzie wieje zimny wiatr

gdy gasną oczy w beznadziei
bo wiadomo że
nie zmieni się

wczorajszy smak
co pali w ustach...

I strach

Głeboki brudny strach

gwieździsty wzlot
upadek z gwiazd

na twarz

Jest taka pora roku
czy może pora dnia

o zmroku i tam
gdzie wieje zimny
lodowaty

wiatr?

15 888 wyświetleń
379 tekstów
20 obserwujących
  • Pechowa_

    1 March 2013, 19:30

    Wspaniały wiersz.. trafił do Mnie...

  • Albert Jarus

    1 March 2013, 19:27

    ładnie i lekko :)