Menu
Gildia Pióra na Patronite

wiosna

Jest środek zimy a ja widzę wiosnę.
Tysiące barwnych ptaków i kwiaty na łące.
Znalazłam polną koniczynkę taką czystą zieloną
Poranną rosą skropioną

Widzę polne maki pokryte krwistą czerwienią
I chabry niebieskie jak bezchmurne niebo
Stokrotki o bielutkich jak śnieg płatkach
I żółte żonkile złotym pyłem pokryte

A pośrodku wolno strumyk płynie
Nad nim kolorowe fruwają motyle
Słońce świeci promieniami ogrzewa
Powoduje że wszystko wokół dojrzewa.

Gdy otworzę oczy wszystko rozpłynie się jak mgła
I tylko pozostanie Poezja -niech wiecznie trwa.

27 427 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • aloya

    17 February 2012, 12:12

    A ja 9 kwietnia ,dlatego kocham wiosnę.

  • aloya

    17 February 2012, 11:52

    Nie mogę się doczekać Aniu, pozdrawiam:)))

  • obca...**

    17 February 2012, 10:25

    Wierszyk bardzo cieplutki, aż śnieg rzeczywiście topnieje na dworze ;)

  • aloya

    16 February 2012, 15:06

    Aneczko:)))

  • aloya

    16 February 2012, 14:59

    Gdy jest mi zimno wyobrażam sobie Wiosnę Aniu i wtedy jest mi tak cieplutko na serduszku, pozdrawiam Cię serdecznie:))