Menu
Gildia Pióra na Patronite

Krajobraz duszy

Jest ogień grzechu we mnie
i świętości jasny płomień.
Jest duszy biel i serca czerwień
i myśli pokusą splamione.
Jest popiół spalonych marzeń
I przysiąg mych święta ziemia.
Jest wir rzeki zwykłych zdarzeń
I źródło świadomości strumienia.
Jest we mnie oddech wieczności
I chłodny wiatr zwątpienia.
Jest studnia wyczerpanej miłości
I jezioro łez zapomnienia.
Gubię się wśród tego codziennie.
Nie odróżniam od prawdy złudzenia,
Bo bez przewy szukam daremnie
Tego, czego we mnie już nie ma.

137 919 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    22 December 2010, 21:18

    Dziękuję Aniu za tak miłe słowa i za chwilę w moim świecie wierszy:)
    Pozdrawiam:)

  • Aniaelizabet

    22 December 2010, 21:16

    Ciekawie opisane targające nami sprzeczności.Dla mnie mistrzostwo ...

  • giulietka

    26 November 2010, 19:51

    Dziękuję Marie, to cudowne uczucie móc odnaleźć kogoś, kto odnajdzie się między naszymi wersami...
    Pozdrawiam cieplutko w ten chłodny wieczór;)

  • Papillondenuit

    26 November 2010, 19:44

    Madziu, w Twym wierszu moja dusza przejrzała się jak w zwierciadle... I wciąż nie może nasycić się tym widokiem, zarówno tak bolesnym, tak pięknym, i... tak prawdziwym.

    Dziękuję... :))

  • giulietka

    22 November 2010, 18:34

    Damianie, cudnie jest podążać śladami tych kroków...

    Voyage, dziękuję za piękne słowa, ale według mnie raczej pogmatwana...;)

    Pozdrawiam Was i dziękuję za poświęcenie tej cennej chwili moim wersom.

  • Voyage

    22 November 2010, 13:02

    Piękna ta dusza...;)

  • Huaquero

    21 November 2010, 23:33

    Tak, tak jak Romek napisał, dziś dostaliśmy prezent w postaci pięknej wędrówki :) Cudnie jest stawiać kolejny krok w kolejnym wersie... :)
    Milutkiej nocki :))

  • giulietka

    21 November 2010, 18:17

    Ech Violu:) Ty potrafisz sprawić, że człowiek czuje się doceniony...:) Dziękuję i pozdrawiam ciepło:)

  • giulietka

    21 November 2010, 17:29

    Olu ja tak lubię Twoje wiersze...;)

    Amelio dziękuję:)

  • meedea

    21 November 2010, 10:38

    O jak ja tak lubię ... o jak bardzo :)