Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dla przyjaciółki

Jesteś w mym życiu odkąd pamiętam
I do tej pory zostałaś mi bliska
Chciałabym by nasza przyjaźń
Przetrwała wszystko
Od zawsze jesteś dla mnie
wzorem do naśladowania
Jesteś dla mnie jak siostra,
która pocieszy gdy płaczę
Jesteś dla mnie jak światło,
na końcu ciemnego korytarza
Jesteś jak anioł stróż,
który zawsze pilnuje by nie stała mi się krzywda
Jesteś jak drogowskaz,
bym się nie zgubiła
Nie mogę sobie wyobrazić,
gdy znikniesz z mojego życia
Zostanie pustka i cisza,
którą trudno będzie wypełnić
Przy tobie mogę być sobą
Nikogo nie muszę udawać
Znasz moje najskrytrze
myśli i marzenia
Ty jedyna wiesz
jak mnie pocieszyć
Ty jedyna znasz mnie,
taką jaka jestem naprawdę
Chciałabym,abyś o mnie nie zapomniała
Chciałabym,żebyś widziała we mnie
swoją przyjaciółkę
Byś pamiętała,że masz zawsze,
kogoś bliskiego gdy będziesz samotna
I chciałabyś z kimś porozmawiać
Ten wiersz napisałam
specjalnie dla Ciebie,
za to że,nauczyłaś mnie chodzić
stopami po ziemi a nie z głową w chmurach
za to że,nauczyłaś mnie wierzyć
w swoje umiejętności i możliwości
za to że,byłaś za mną kiedy
potrzebowałam Cię
za to że,byłaś,jesteś,będziesz...

8324 wyświetlenia
46 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!