Menu
Gildia Pióra na Patronite

przejrzystość

zawieszeni jak dwa ciała niebieskie
świecące światłem odbitym

ja karmię się twoim ciepłem
ty moim blaskiem osłaniasz

bo tu nie chodzi o to
żeby świata za sobą nie widzieć

miłość jest tak przezroczysta
że sobą nic nie przysłania

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    21 February 2017, 08:22

    Miło Cię widzieć, Malusiu, dziękuję i pozdrawiam również. ;)

  • Malusia_035

    20 February 2017, 12:24

    Ostatnie dwa wersy są przepiękne :)))

    Pozdrawiam M :))

  • giulietka

    20 February 2017, 07:34

    M., toteż wcale nie zamierzam zdejmować Ci tych różowych firanek z oczu, bo wiem, że nawet z nimi masz w sercu dobrego przewodnika;)

    Michał, miło, że wpadł Ci w oko, do następnego;)

  • silvershadow

    19 February 2017, 08:47

    Pięknie, dwa ostatnie wersy mówią wszystko.
    Miłego dnia :)

  • Adnachiel

    18 February 2017, 16:57

    Z ukochaną osobą u boku zawsze idziemy o krok dalej, niż gdybyśmy szli samotnie.
    To wielka siła, kochać.
    Co zaś wiersza się tyczy, to znów pięknie, bezdyskusyjnie :)
    Chociaż ja, jak zwykle na przekór, świat mam przesłonięty :)
    Pozdrowienia dla Was :))

  • 18 February 2017, 11:36

    :))

  • giulietka

    18 February 2017, 11:32

    I zrobiło się tak uro-czyście, że nawet pokpić nie można. ;)
    Dziękuję, ja bardziej. ;)

  • 18 February 2017, 11:19

    Bo to miłość czysta. :)
    Piękne.
    Pozdrawiam. :))