Menu
Gildia Pióra na Patronite

jesteś wierszem
którego nigdy nie dokończę

tak trudno postawić kropkę…

pochylam się nad kartką
łapię niebieskie motyle
utrwalam kolor morza

w twoich oczach
mieszczą się wszystkie niedopowiedzenia

15 086 wyświetleń
80 tekstów
22 obserwujących
  • fyrfle

    27 June 2016, 10:37

    Wiersz z finezją i nutką jakiegoś kusicielstwa , może nawet z marzeń o poświntuszeniu z podmiotem lirycznym.

  • marka

    27 June 2016, 08:39

    Wiersz z elegancją...

  • finezja

    20 June 2016, 20:57

    Dziękuję.

  • 20 June 2016, 10:51

    Piękny wiersz.
    Temat jest mi bardzo bliski.

  • finezja

    18 June 2016, 19:20

    Czasami i wyjaśnienia niewiele dają. Dziękuję i pozdrawiam :)

  • Cris

    17 June 2016, 22:21

    ...bez wyjaśnień kropka na nic się zda...ciekawy wiersz.
    z pozdrowieniami Cris