Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Jesteś wiosną"

Jesteś jak...wiosenny wiatr,
ani Cie...dogonić,
ani złapać, ani zatrzymać
chociaż na krótką...chwilę.
Jesteś jak poranna... mgła,
którą widzę...czuję,
a której ani dotknąć,
ani w dłoni zamknąć nie mogę,
bo z dłoni mojej się...wymykasz.
Jesteś jak słońca wiosenne promienie,
ciepłem przez chwilę ogrzewasz
a później jak ten wiatr...znikasz,
bym za ciepłem Twoim i Tobą
zawsze już tylko...tęskniła.
Jesteś jak ptaków wiosenny śpiew,
który życie niesie ku radości,
i który każdego dnia daje mi...siłę.
Przyszedłeś do mnie...wiosną
i wiosną dzięki Tobie stało się
znowu...moje życie.

54 867 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
  • Julka 10

    1 May 2011, 17:28

    No to jest nas...dwie :):) ja również uwielbiam wiosnę. Wszystko jest takie inne, nowe...piękne, daje nadzieję...otwiera myśli, pragnienia...Mogłoby tak być zawsze, każdego...dnia. Dziękuje i ...serdecznie pozdrawiam :):) miłego weekendu.