Menu
Gildia Pióra na Patronite

niebieskie r...

jestem tylko
o niebo mniejsza
od Twoich dłoni

oddycham
niezbędnym światem
gdy
zamykasz mnie
wczorajszą kartką
jutra

z głębi opuszczonych okien
ujarzmione światło
rzeźbi spojrzenia
niewinnej
nocy

a Ty znów
bierzesz mnie czystym
zrozumieniem

lubię to...

i wielbię, gdy rozbierasz

niebieskie
granice mojego cienia

78 384 wyświetlenia
347 tekstów
254 obserwujących
  • 2 October 2012, 22:37

    jestem tylko
    o niebo mniejsza
    od Twoich dłoni

    ...w tych słowach... zawiera się Twoje piękne serce Aniu...
    ...i nie tylko ja je podziwiam...

    Ciepło pozdrawiam :)))

  • Julka 10

    2 October 2012, 22:23

    ANKA....ja to Ci napiszę tak................... ;)

    Piszesz..... WYJĄTKOWO PIĘKNIE !!! ;)))))) Zaraz złożę gratulację i podziękowanie Twojej... inspiracji ;)))))) po rękach jeszcze nie będę Go całować, ale buziaka w czółko kiedyś dostanie ;)

    Trzymajcie się tak cudnie, bo dzięki temu mogę czytać takie WIERSZE....! ;))))

  • belzebub

    2 October 2012, 14:27

    Zamyślasz każdym wersem, każdą metaforą weń złożoną niewinnie .

    Wiersz wart zachwytów.

  • zugimihau

    1 October 2012, 13:18

    chciałem coś napisać mądrego.. czy coś..ale póki co muszę ochłonąć po tekście:) trafione!

  • NieBoska

    1 October 2012, 11:00

  • EmilG

    1 October 2012, 09:27

  • Efemeryda60

    1 October 2012, 04:06

    Pasjonują mnie metafory, którymi kreślisz wiersze Aniu ;)

    Ileż pokory w człowieku, który jest mniejszy : tylko o niebo !, a ono przecież bezkresną głębiną.
    Resztę odgadnę po kilku czytaniach zapewne ;)

    Jednakże to :
    nie-bies-kie - musiał podesłać ci Anioł, jak to między Aniołami bywa ;)

    Piękny wiersz.

  • IceCherry

    30 September 2012, 23:35

    Miłość ukazana w najlepszej jej mierze, czyli miłością ;)

    Wspaniale.

  • słoneczniki

    30 September 2012, 20:32

    Piękny wiersz

  • I.Anna

    30 September 2012, 20:11

    niezwykłe...