Menu
Gildia Pióra na Patronite

Grafitowe Ja

Jestem taki szary
Jakby ołówkiem narysowany
Takim grubym grafitowym
Takim tanim i kruchym
Taką z ołówkiem jednością
Trzymany w ręku z lekkością
Nakreślałem kreski tu i tam
Lecz przyszła osoba, którą znam
Zbliżyła się na wyciągnięcie ręki
Wyciągnęła myszkę z kieszeniowej wnęki
Wytarła gumką całego Ja
I mówiła, że to kara
Więc starła Mnie
I niech każdy wie
Jak umiesz bazgrać
To naucz się po sobie ścierać

66 738 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • Gaia

    6 August 2012, 20:08

    Świetny wiersz. Aż dziwne że brak pod nim komentarzy.Bardzo oryginalne ujęcie motywu. . Zresztą wiersz mówi sam za siebie. Gratuluję.:)
    Odjęłabym może kilka słów i tak nawet czytałam, ale co by nie mówić lubię odcienie grafitu :)