Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jestem tak blisko, na wyciągnięcie dłoni,
szkoda tylko, że dotyk boli bardziej niż słowa.
Dłonie niosą ciepło, które chwilami aż parzy.
Co mam zrobić, gdy wiem o czym myślisz?
Gdy widzę jak patrzysz?

Słowa przynoszą cierpienie, męczą nocami,
lecz to Twoje dłonie zadają prawdziwe rany.
I mimo, iż nie krwawię… umieram, powoli.
Nadal jednak jestem
nawet wtedy, gdy krzyczę, że boli.

25 756 wyświetleń
400 tekstów
37 obserwujących
  • słoneczniki

    25 July 2015, 22:09

    Intrygujący wiersz... pełen cierpienia i bólu

  • Lydia

    23 July 2015, 23:05

    Czasami bol daje sile do walki o zycie I siebie..
    Piekny wiersz.
    Pozdrawiam.